Mazdaznan

De middelen meer als huismiddelen dan geneesmiddelen. 

Australische eucalyptusolie. Bij verkoudheid tweemaal daags 3-6 druppels olie op water of suiker innemen.

Dentisto. Bij kiespijn en losstaande tanden het tandvlees met een druppel dentisto masseren.

Menphor. Dit middel wordt gebruikt bij het masseren (panopractiek). Ook kan men bij het baden van de geslachtsorganen een paar druppels in het water doen.

Mazdaznan-plantenessence. Bij brandwonden en andere huidverwondingen. Leg een in water gedrenkt lapje op de wond en druppel hierop telkens de plantenessence.

Petrolatum. Dit middel zorgt ervoor dat de huidademhaling weer goed op gang komt. Ook inwendig vindt het toepassing als normalisator van de ontlasting.

Zeeppillen. Gedurende drie weken ongeveer drie uur na de hoofdmaaltijd een zeeppil innemen. Daarna moet men iets warms drinken. Deze kuur maakt de maag en de darm schoon.

Agar-agar. Herstelt de darmflora. Het is in blokken en strengen en als poeder verkrijgbaar. Gebruik bij voorkeur de natuurlijke strengen.

Iers mos. Groeit in zee en bevat veel jodium. Men kan er thee en soep van koken.

Aryana-kerrie. Bij hoofdpijn en vermoeidheid is dit speciale kerrierecept te adviseren. Het werkt ontzurend en is zeer smakelijk. Het bevat twaalf soorten kruiden en specerijen.

Ginseng. De kracht zit in de kern van de zesjarige wortel. Men kan deze in plakjes snijden en kauwen maar ook in gemalen vorm innemen. Gebruik is te adviseren bij hoofdpijn, maagpijn, climacteriële klachten, impotentie en nervositeit.Contact