LVNG - Landelijke vereniging natuur geneeswijzen

Secretariaat/infobureau LVNG,

Makassarweg 201
1335 HW Almere
036-5465384

Het LNVG infobureau is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag

van 9.30 tot 13.00 uur

Om lid te worden, zie link: 
http://www.lvng.nl/aanmelden

LVNG staat voor De Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen en is in 1989 opgericht omdat er behoefte was aan een dynamische beroepsvereniging voor therapeuten binnen de natuurlijke gezondheidszorg. 

De beroepsvereniging bevat ongeveer 300 therapeuten die aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen voldoen. Zij beschikken allen over veel kennis en de nodige ervaring. Door de aanwezigheid van therapeuten met verschillende specialismen, kan er binnen de vereniging altijd een therapeut gevonden worden die bij de cliënt past. 

Alle LVNG therapeuten dragen de titel Natuurgeneeskundig therapeut, maar zijn ook verbonden aan een specifieke vakgroep, waar zij hun vakkennis kunnen delen. LVNG heeft verschillende therapeuten in dienst. Zo zijn er kinesiologen, reflexologen, energetisch therapeuten, paranormaal therapeuten, maar ook therapeuten die werken met Oosterse geneeswijzen, homeopathie, bioresonantie, enzovoorts. 

Het bestuur bestaat uit voorzitter, secretaris, penningmeester en drie algemeen bestuursleden. Daarnaast zijn er vier vakgroepcoördinatoren, die elk een vakgroep vertegenwoordigen.

De LVNG heeft statuten en een huishoudelijk reglement, evenals een beroepsprofiel, beroepscode en beroepsvisie. In het beroepsprofiel worden de kenmerken beschreven van de LVNG therapeut en in de beroepscode worden de gedragsregels beschreven waaraan iedere therapeut zich dient te houden.

De vereniging heeft al doel: het bevorderen en ontwikkelen van de natuurlijke gezondheidszorg in Nederland en daarnaast, het streven naar wettelijke erkenning van de natuurgeneeskundig therapeut. De natuurgeneeskunde ziet de mens als een dynamische eenheid van geest en lichaam. Deze eenheid gaat op verschillende niveaus in interactie met zijn omgeving. Bij klachten is volgens deze visie de totale mens niet meer in balans met zichzelf of zijn omgeving. Klachten geven aan waar de balansverstoord  is, en zijn daarom ook meer dan ziektesymptomen. Het lichaam probeert de disbalans te herstellen door klachten te ontwikkelen en zo uit te drukken waar de disbalans zit. Een belangrijk uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is dan ook, dat er geen ziektes bestaan maar wel zieke mensen. 

Bron: http://www.lvng.nl/


 

Contact

LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel

Email: info@agczkompas.nl

Privacy Policy