De Minstroom

Mijn naam is Peter Vergeer en ik stel mij graag aan je voor. In 1965 ben ik, als de jongste van de tweeling, geboren in een klein streekziekenhuisje in Oudewater en opgegroeid in Montfoort. Het gezin waaruit ik kom is te typeren als een katholiek arbeidsgezin.

In 1987 ben ik begonnen aan de Hogere Sociaal Agogische Opleiding in Culemborg, tegenwoordig de Hogeschool Utrecht, en studeerde binnen 4 jaar af.

Mijn loopbaan is afwisselend geweest. Hoewel ik vooral binnen de jeugdhulpverlening werkzaam ben geweest, heb ik ook kennisgemaakt van het bedrijfsmaatschappelijk werk (bij Ministerie van Defensie) en het Algemeen Maatschappelijk Werk in De Ronde Venen.

Relatietherapeut

Mijn ontwikkeling tot relatietherapeut begon 16 jaar geleden. Ik merkte dat individuele gesprekken met cliënten haar beperkingen kende. Problemen en oplossingen kregen eigenlijk altijd in relatie tot de ander pas betekenis.

Gestalttherapeut

Ik besloot daarom te startten met de opleiding aan het Kemplerinstituut Nederland. In 2004 ben ik afgestudeerd. En in 2012/2013 heb ik aan dit instituut de master gevolg tot Gestaltgezinstherapeut.

EFT: Emotionally Focused Therapy

Vervolgens heb ik in 2014 de basistraining en de Coreskills EFT (Emotionally Focused Therapy) afgerond. EFT is een therapievorm speciaal bedoeld voor partnerrelatieproblemen. Deze therapievorm is wetenschappelijk onderzocht en er is aangetoond dat deze effectief is.

Mijn specialisme tot relatietherapeut kreeg pas echt vorm toen ik koos om alleen deze problematiek nog maar te behandelen. Hierdoor kon ik als deskundige groeien. Dat een therapeut pas een goede relatietherapeut wordt als deze ook voldoende “vlieguren” maakt, wordt ook door wetenschappelijk onderzoek ondersteunt.

Naast mijn werk als therapeut ben ik een aantal jaren gastdocent geweest aan de Hogeschool Leiden en de Hogeschool Utrecht. Hier gaf ik les in verschillende methodiekvakken. Naast mijn werk als relatietherapeut, bied ik incompanytrainingen aan aan agogische werkers. Het gaat om trainingen in methodische (systemisch) werken. Dit doe ik vanuit mijn trainingsbureau: Bureau PsychoSociale Opleidingen.Contact

LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle a/d IJssel

info@agczkompas.nl
www.agczkompas.nl

Privacy Policy